Taktil avslappningsmassage


Mjuk behaglig taktil massage


Känn stress och värk släppa taget, låt trötthet strykas bort i denna lyxiga behandling. Taktil beröring är en mjuk massagemetod som hjälper dig med detta och att på så vis få en friskare och skönare vardag. Passar för alla åldrar.

Behandlingen utförs till lugn musik med hjälp av hälsosam olja. Varmt och mjukt inbäddad på behandlingsbänken. Beröringen följer ett bestämt mönster, är mjuk och behaglig och går in på djupet utan att göra ont. Detta gör att man efter ett par behandlingar vet vad som kommer och lättare kan slappna av.

Taktil Beröring kan hjälpa vid besvär som fibromyalgi, reumatisk värk, spänningshuvudvärk, sömnsvårigheter, stress, oro och utbrändhet m.m. och kan ge förbättrad kroppsuppfattning efter exempelvis en stroke, kroppsskada och anorexi. Beröringen är bra även för dig som vill slappna av för återhämtning och vila.

När huden berörs ökar aktiviteten i den del av hjärnan som förmedlar sinnesintryck till andra delar av hjärnan. Behandlingen höjer kroppens eget välmåendehormon, oxytocin. Det behövs till en början 4-5 ganska täta behandlingar för att bygga upp koncentrationen, sedan kan man glesa ut det till exempelvis en gång per månad och ändå behålla den verkan som oxytocinet medför. Effekterna av beröring och ökat ocytocin är många.

 

 
© Copyright AQM Konsult AB